Çanakkale Web Haber

DMD Hastası İsa Berat Emre İçin 100 Bin TL Bağış Oy Birliğiyle Kabul Edildi

  • DMD Hastası İsa Berat Emre İçin 100 Bin TL Bağış Oy Birliğiyle Kabul Edildi
Gündem
06 Mayıs 2025

Kepez Belediyesi’nden Anlamlı Destek

DMD Hastası İsa Berat Emre İçin 100 Bin TL Bağış Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Kepez Belediyesi, ölümcül kas hastalığı olan DMD (Duchenne Musküler Distrofi) ile mücadele eden 6 yaşındaki İsa Berat Emre’nin yurt dışı tedavisine katkı sağlamak amacıyla anlamlı bir karara imza attı. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından meclise sunulan dilekçe, Mayıs ayı belediye meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edilerek, Çanakkale Valiliği onayıyla başlatılan kampanyaya 100 bin TL bağış yapılması kararlaştırıldı.

DMD Hastası Minik İsa Berat İçin Seferberlik

Çan ilçesinde yaşayan Emre Ailesi’nin oğlu olan İsa Berat Emre, nadir görülen ve tedavisi yalnızca yurt dışında mümkün olan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığı ile mücadele ediyor. Kas erimesi olarak bilinen bu ölümcül hastalık, zamanla kasların işlevini yitirmesine yol açarak hastayı yaşamdan koparıyor. Aile, çocuklarının yaşama tutunabilmesi için Çanakkale Valiliği onayı ile resmi bir yardım kampanyası başlattı.

Başkan Arslan’dan Duygusal Açıklama

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, kampanyaya destek amacıyla yazdığı ve imzaladığı dilekçeyi Mayıs ayı meclis toplantısında ek gündem maddesi olarak sundu. Dilekçe, toplantının 3. ek gündem maddesi olarak görüşüldü ve meclis üyeleri tarafından büyük bir hassasiyetle ele alındı. Başkan Arslan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı. “DMD hastası İsa Berat Emre için bir yardım kampanyası başlatıldı. Ailesiyle daha önce görüştüm. Çanakkale’nin bir evladı olan bu yavrumuzun tedavisi için milyonlarca liraya ihtiyaç duyuluyor. Bu konuda hep birlikte elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyorum. Tüm belediyeler kampanyaya destek veriyor. Kepez Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yapacağız.”

100 Bin TL Yardım Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Mecliste yapılan oylama sonucunda, Kepez Belediyesi bütçesinden İsa Berat Emre’nin tedavi masraflarına katkı sağlanması amacıyla, Çanakkale Valiliği tarafından açılan resmi hesap üzerinden 100 bin TL bağış yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Arslan ayrıca, ilerleyen günlerde yardım kampanyası için düzenlenecek canlı yayınlara da katılacağını belirterek, kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşmasına destek olacağını ifade etti.

“Yaşatmak Hepimizin Sorumluluğu”

Çanakkale merkez ve tüm ilçe, belde belediyelerinin de destek verdiği kampanya, duyarlı vatandaşların katkılarıyla hızla büyüyor. Kepez Belediyesi’nin yaptığı bu büyük katkı, hem Emre Ailesi’ne umut oldu hem de toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneğini oluşturdu. İsa Berat’ın hayatı sizin elinizde. Kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar, Çanakkale Valiliği onaylı resmi hesap üzerinden bağışta bulunabiliyor.

Etiketler: 
Çanakkale
İsa Berat Emre
DMD hastası
bağış kampanyası
kepez belediyesi
Birol Arslan
kepez belediye başkanı